«Да се решиш да имаш дете, това означава да позволиш на сърцето си да се разхожда извън тялото»

Забавления за Баба Марта

Да се направи тази красота не е никак трудно – необходими са ви само традиционните червени и бели вълнени конци, няколко лозови пръчки и няколко върбови клонки. Намокрете пръчките и клонките с топла вода, за да могат по-лесно да се огънат, без да се чупят. На няколко места увийте бяла и червена прежда, която освен за украса, ще ви послужи и за оформяне и стягане на венеца. Остава да добавите няколко червени, бели или меланжирани помпона. Много е лесно, нали? Идеята взех от любимия си сайт: http://krokotak.com/

Ето и още някои красиви идеи за празника:

Мартенско дръвче:

И тук принципът е същия.

Мартеничка-октопод:

Мартенски щъркелчета:

Изработват се от намачкана хартия, стоманена тел и тънка прежда. Намачкайте добре две топчета от хартия, като едното е по-голямо от другото (за телцето).
Отгоре започнете да омотавате стоманената тел, като на места пристягате и усиквате. На края на телцето направете удължение за опашката, а на главичката – за клюн. Не се притеснявайте, че не е много стабилно, когато започнете да увивате с преждата, то ще стане много стегнато.
След като омотаете с червена прежда и краката, в долният им край сложете  допълнителна тел (вижте на снимките). Добавена е, за да станат краката с три пръста и да може щъркелът да стои изпраявен.  Вижте на долната снимка как е подвито крайчето на пръста, за да може да се увие по-добре преждата. Очичките са направени от две габърчета, на които сме поставили и лепило.

Накрая с лепило Ц 200 покрийте всички крайчета, където може да се разплете преждата.

Щъркелите стават много здрави и с тях могат да си играят дори малки деца, защото са много подвижни. Важното е  добре да сте покрили  телта с прежда и след това  заздравили с лепило Ц 200.

Кукла Баба Марта

Тялото е направено от по-тънка бяла прежда.Ръцете можете да направите като промушите отделна прежда по  средата. След това готовото тялото от тънката прежда омотайте  с много по-дебела прежда. Така увита, кукличката вече става като истинко човече. От същата дебела прежда, но червена, направете косата. От парченца плат изрежете дрешките. А от мъниста зашийте очички и уста.